فیلم روش 4 مرحله ای مطالعه شیمی

توجه: این ویدیو در صورتی به شما نتیجه خواهد داد که ثانیه به ثانیه آن را با دقت گوش کرده و راهکارهای آن را به درستی و بدون آزمون و خطا به کار ببرید. پس از شما خواهشمندم زمانی این ویدیو را ببینید که تمرکز کافی و آمادگی لازم را داشته باشید…

اگر به دنبال روش مطالعه اصولی در شیمی هستید و میخواهید زمانتان را از الان تا کنکور به درستی برنامه ریزی کنید، مشاهده ویدیوی زیر و اجرای درست راهکارهای آن به شما کمک می کند تا به پیشرفت چشمگیر درصد شیمی خود در تمام آزمون های تستی برسید. به شرطی که ویدیوی 30 دقیقه ای زیر را با دقت تا انتها ببینید و راهکارهای آن را به درستی و بدون آزمون و خطا اجرا کنید…

سرور ایران

footer1.png

اگر به این صفحه اومدی...

یعنی پیشرفت کردن برات مهمه! یعنی برات مهمه که از راه درست حرکت کنی! قطعا کم یا زیاد با آموزش های من آشنایی داری و همین عامل باعث شد کنجکاو بشی که ببینی من چه روشی رو برای مطالعه شیمی بهت پیشنهاد میدم. شاید پیش خودت گفتی من که راه های مختلفی رو امتحان کردم ولی نشد، بذار این راهم امتحان کنم ببینم چی میشه…

من اینجا نیومدم بهت امید واهی یا انگیزه خالی بدم! من راهکارهای ساده ای رو میگم که اگر همین راهکارهای به ظاهر ساده رو به درستی اجراش کنی، همون طوری که شب روز میشه و روز شب میشه، تو هم میتونی درصد شیمی خودت رو به راحتی و در هر سطحی که هستی ارتقا بدی و این روند رو به صورت صعودی حفظ کنی! چون این یک قانونه!

مهم نیست توی چه سطحی هستی، مهم اینه که راهکارهای این آموزش رو به درستی اجرا کنی… بازم تاکید میکنم به درستی باید اجرا کنی تا نتیجه بگیری!

قوانین ساده ای که میخوام بهت بگم از 4 قدم تشکیل شده که باید این چهار قدم رو به درستی اجرا کنی…

اگر آماده هستی شروع می کنیم:

4 قدم طلایی برای نخبه شدن در شیمی

بزار در یک نگاه بهت بگم که این 4 قدم از چه چیزهایی تشکیل شدن:

قدم اول یادگیری درست و اصولی مفاهیم شیمی هست.

قدم دوم راجع به مسائل هست.

قدم سوم که دغدغه و سوال خیلی از بچه­ ها هست اینه که بهترین منبع تستی شیمی بعد از تست های کنکور چیه؟

و قدم چهارم مربوط به افزایش سرعت محاسبات هست و خودتم می دونی سرعت محاسبات توی مسائل شیمی حرف آخرو میزنه و نتیجه نهایی تو رو مشخص می کنه!

حالا بریم که باهم این 4 قدم رو موشکافی کنیم…

قدم اول : یادگیری اصولی مفاهیم

اولین و مهمترین قدم توی شیمی، یادگیری درست و اصولی «مفاهیم» هست. اگر مفاهیم رو به خوبی یاد نگیری نمی تونی وارد مسائل بشی! چون مسائل شیمی صرفا عددگذاری نیست! بلکه طراح به انواع و اقسام روش های مختلف میاد مفاهیم رو با مسئله ترکیب می کنه. برای اینکه مسئله رو تحلیل کنی باید اول روی مفاهیم مسلط باشی تا بفهمی سوال چی داره میگه!

افراد معمولا مفاهیم رو از درسنامه کتاب های کمک آموزشی یا درسنامه جزواتی که دارن یاد میگیرن که هیچ اشکالی نداره! ولی نکته مهم اینجاست که باید خیلی دقت کنی درسنامه ای که داری استفاده می کنی حجم مناسبی داشته باشه و اضافه گویی نداشته باشه!

چون اگه اگه درسنامه ات زیاده ­گویی کرده باشه نمی تونی به اندازه کافی اون رو مرور کنی. مرور حرف اصلی رو میزنه توی شیمی! که در ادامه میگم چطور باید شیمی رو مرور کنی! یکی از علت­ های اصلی­ که مانع از این می­شه درصدت توی آزمون از یه حدی بالاتر نره اینه که به اندازه کافی مرور نداری! پس خیلی مهمه که حجم درسنامه ای که داری استفاده می کنی به اندازه باشه و اصل مفاهیم رو زود بهت انتقال بده.

و نکته بعدی اینه که درسنامه ای که داری استفاده میکنی نباید از کتاب درسی ایراد نگرفته باشه! چون طراح کنکور سراسری کاری نداره چی غلطه چی درسته! تنها معیار و ملاکش حرفیه که کتاب درسی زده! پس سعی کن ذهنت رو با هر چیزی پر نکنی، چون تعدد اطلاعات توی ذهنت باعث میشه سر جلسه کنکور فراموش کنی که معیار کتاب درسی چی بوده و حواست پرت ایرادات کتاب درسی بشه و سوالو اشتباه جواب بدی!

بعد از یادگیری مفاهیم از روی درسنامه چه کار کنم؟

بعد از این که مفاهیم رو از روی درسنامه یاد گرفتی اولین کاری که باید انجام بدی اینه که بری سراغ تست های «تیپ» کنکور! قبل از بررسی هر تستی اول باید با ذهنیت طراح های کنکور سراسری آشنا بشی! یعنی توی این مرحله باید بری اون مفاهیمی رو که از روی درسنامه یاد گرفتی حالا در قالب تست کنکور بررسی کنی تا با ذهنیت طراح های کنکور آشنا بشی!

و نکته­ ی مهمی که باید رعایت کنی اینه که تست های کنکور سراسری رو باید به صورت «تیپ ­بندی شده» بررسی بکنی!

منظور از تیپ ­بندی تست های کنکور چیه؟

منظور از تست های تیپ، تست هایی هستن که سایر سوالات رو از روی اون ها طراحی می کنن! در واقع الگو و نمونه ای هستن برای طرح سایر سوالات!

حالا سوال مهم و اساسی اینجاست: تست های تیپ رو چطور انتخاب کنیم؟

پاسخ: اگر میخوای تست های کنکور رو تیپ بندی کنی، باید سوالات از آسون به سخت باشه. در ضمن تست های تیپ، نباید تکراری باشن و هر تست باید مکمل تست قبلی باشه و نکته تست قبلی رو کامل کنه!

و بازهم تاکید می کنم هر چی جلوتر میری باید سطح سوالات، بالاتر بره و هر تست الگوی غیریکسان با تست قبلی داشته باشه، نه اینکه تکراری باشه! چون هنوز توی مرحله آموزش هستی و تست های تکراری ، انرژی تو رو هدر میدن!

بعد از بررسی تست های تیپ کنکور چه کار کنم؟

حالا نوبت کتاب درسی هست! یعنی بعد از اینکه مفاهیم رو از روی درسنامه به درستی یاد گرفتی، و تست­ های کنکور رو به صورت تیپ بندی شده کار کردی، حالا وقتشه که بری سراغ کتاب درسی!

خیلیا کتاب درسی رو نادیده میگیرن در صورتی که حلقه مفقوده موفقیتشون به کتاب درسی گره خورده!

توی این مرحله باید همون مبحثی که مفاهیمش رو تا اینجا یاد گرفتی و تست های تیپ کنکورش رو بررسی کردی، حالا بری از روی متن کتاب درسی، واو به واو، کلمه به کلمه و خط به خطش رو موشکافی کنی و با ادبیات کتاب درسی کامل آشنا بشی! تقریبا همه تست های شمارشی کنکور بر اساس ادبیات کتاب درسی طراحی میشن! پس خیلی مهمه که روی نگارش و ادبیات کتاب درسی به خوبی مسلط باشی!

پس تا اینجا مرور میکینم: اول مفاهیم رو از روی درسنامه یاد میگیری، بعد میری سراغ تست های تیپ کنکور و بعد میری سراغ متن کتاب درسی و موشکافیش می کنی!

حالا میریم سراغ قدم دوم:

قدم دوم : یادگیری اصولی و درست مسائل شیمی

قبل از اینکه راهکار این قدم رو بهت بگم باید سه تا از علت هایی که افراد توی مسائل شیمی ضعف دارن رو بدونی:

اولی ضعف در مفاهیم شیمی هست (که راهکارشو بهت گفتم)

دومی که خیلی اهمیت داره، ضعف در استوکیومتری هست!

و سومیش ضعف در محاسبات ریاضی هست (که توی قدم آخر راجع بهش صحبت می کنم)

توی این قدم، فقط میخوام راجع به علت دوم یعنی ضعف در استوکیومتری صحبت کنم! چون استوکیومتری قلب مسائل شیمی کنکور هست!

به این حرفم خوب دقت کن: اگر می­خوای از پس سبک جدید مسائل کنکور بر بیای باید استوکیومتری اصولی یاد بگیری! استوکیومتری توی مسائل، همه چیزه! توی استوکیومتری نباید دنبال لقمه­ ی آماده باشی، باید ماهیگیری رو یاد بگیری! و برای این که ماهیگیری رو یاد بگیری باید سراغ تستایی بری که خلاقیتت رو برای حل مسائل تقویت کنه!

حالا بهترین تست هایی که میتونه خلاقیتت رو توی حل مسائل استوکیومتری بالا ببره چیه؟

جواب: تحلیل تست های «ابتکاری» آزمون های آزمایشی (مثل قلم چی، گاج و…) هست! که در ادامه میگم منظور از تست های ابتکاری چیه!

باید بدونی استوکیومتری هیچ حد و مرزی نداره. طراح هر چقدر دلش می­خواد میتونه انواع و اقسام سوالات چالشی رو از استوکیومتری رو طراحی کنه و اونو با مباحث مختلف شیمی ترکیب کنه (مثل اسید و باز، سینتیک و…)! سوالاتی که مشابهشون قبلا هرگز تکرار نشده!

به این جمله توجه کن: برای اینکه به تست های ابتکاری کنکور جواب بدی اول از همه باید باید خلاقیتت رو توی حل مسائل استوکیومتری حسابی بسازی!

چگونه خلاقیتم را در حل مسائل استوکیومتری و سایر مسائل کنکور بسازم؟

کل مسائل کنکور به دو دسته تقسیم میشن:

1- تست­ های روتین و معمولی: منظور از تست های روتین و معمولی، تستایی هستن که الگوی اونها همه جا وجود داره، یعنی الگوی تکراری دارن! یه دانش آموزی که خیلی معمولی یاد گرفته هم میتونه حلشون کنه. و تعداد این تست ها توی کنکور خیلی کم هستن! حل کردن این نوع تست ها هنر نیست!

2- تست های ابتکاری و خلاقانه: دسته دوم که چالش خیلی از بچه­ ها هست تست های ابتکاری و خلاقانه کنکور هست. تستایی که قبلا مشابهش جایی نبوده و اولین باره که بچه ها سر جلسه کنکور میبینن (اونم هر سال)! برای پاسخ دادن به این تست ها سر جلسه کنکور، باید اون ها رو با خلاقیت خودت حل کنی، چون مشابهشون قبلا جایی نبوده!

برای این که خلاقیتت رو توی پاسخ دادن به این تست ها ببری بالا، اول از همه باید تمام تست های ابتکاری استوکیومتری و سایر مسائل رو از کنکورهای حداقل 8 سال اخیر شخم بزنی! باید موشکافی و کالبدشکافیشون کنی! بعد از این که خیالتو از بابت بررسی تستهای ابتکاری کنکور راحت کردی، حالا می­ری سراغ تستهای ابتکاری منابع دیگه! و بهترین منبعی که بعد از تستهای کنکور، تست ابتکاری داره طراحی می­کنه ، تست های آزمون­های آزمایشی مختلف، مثل قلم چی و گاج هست!

قلم­چی و گاج و یه تعدادی از موسسات دیگه، تست های ابتکاری بی­نظیری رو طراحی می­کنن. تست های ابتکاری که توی آزمون های آزمایشی طراحی میشه، سطحشون گاها از تست های ابتکاری کنکور هم بالاتره و خوشا به سعادت دانش­ آموزی که یه همچین تست هایی رو قبل از کنکورش تحلیل کنه! تحلیل کردن این تست ها و مسلط شدن روی اون ها، عضله ­های خلاقیتت رو هر بار پرورش میده و باعث میشه خلاقیتت توی حل تست های ابتکاری حسابی ساخته بشه…

بریم سراغ قدم سوم!

قدم سوم : بهترین منبع تستی برای شیمی پایه

توی ابتدای صحبتم گفتم قبل از هر تستی باید تیپ تست های کنکور رو بررسی کنی تا با ذهنیت طراح های کنکور کامل آشنا بشی. اما قرار نیست فقط به تست های کنکور اکتفا کنی! چون تست های کنکور تو رو به تسلط کامل نمیرسونن!

برای اینکه به تسلط کامل برسی باید بعد از تست های کنکور سراغ منبعی بری که بررسی تست هاش، سواد تو رو از هر نظر کامل کنه!

7 الی 8 ساله که من به این نتیجه ­ی قطعی رسیدم که بهترین منبع تستی شیمی، تست­های آزمون­های آزمایشی مختلف، مثل قلم­چی، گاج، سنجش و گزینه دو هست (حواست باشه گفتم درس شیمی، به درسهای دیگه کاری ندارم).

حالا چرا بهترین منبع تستی شیمی بعد از تست های کنکور، تست­های آزمون های آزمایشی هست؟ چون تست­ های آزمون ­های آزمایشی توسط یک تیم بزرگ چندین و چند نفره طراحی می­شن اما تست های کتاب های کمک آموزشی توسط یک نفر یا نهایتا دو نفر! قطعا خلاقیت ذهن 100 نفر خیلی بیشتر از خلاقیت ذهن دو نفر هست! هر چقدرم که اون دو نفر سوادشون بالا باشه بازم قدرت خلاقیت  و تنوع سوالات ذهن 100 نفر بیشتره!

ولی متاسفانه خیلی از بچه ­ها سراغ تحلیل تست های آزمون های آزمایشی نمیرن. نهایتا فقط آزمون میدن و درصد میگیرن که هیچ فایده ای نداره!

حالا چرا بچه ها سراغ تحلیل این تست ها نمیرن؟ به دو علت:

علت اول اینه که قدم های اول و دوم که مربوط به یادگیری مفاهیم و مسائل بود رو به خوبی اجرا نکردن و تصور میکنن که تست های ابتکاری آزمون های آزمایشی غیراستانداردن!

علت دوم اینه که پاسخ نامه تشریحی تست های آزمون های آزمایشی مختصر و کوتاهه و نمیشه از روی پاسخنامه به درک کاملی رسید!

همه­ ی این عوامل باعث شد که من از پنج سال پیش اومدم و یک مجموعه تستی رو طراحی و گردآوری کردم تحت عنوان «مجموعه­ ی تست­های خط به خط». توی این مجموعه اومدم با کیفیت ­ترین، بروزترین و بهترین تست های آزمون های آزمایشی مختلف مثل قلم­چی، گاج، سنجش و گزینه­ دو رو به ترتیب خط به خط کتاب درسی طبقه بندی کردم و براشون پاسخ ­نامه­ کاملا تشریحی نوشتم تا دانش آموزهام هیچ بهانه ای برای بررسی نکردن تست های آزمون های آزمایشی نداشته باشن. پس بیشتر از این نمیخوام از اهمیت بررسی آزمون های آزمایشی صحبت کنم.

به این نتیجه قلبی رسیدم که بررسی تیپ تست های کنکور در کنار تحلیل تست های آزمون های آزمایشی یک ترکیب جادویی توی شیمی هست (نه درس های دیگه) و هر دانش آموزی رو میتونه به اوج تسلط ممکن توی شیمی برسونه!

پس تا اینجا یه مرور میکنیم :

توی شیمی برای هر مبحث اول میری سراغ درسنامه تا مفاهیمش رو یاد بگیری، بعد میری سراغ تست های تیپ کنکور، بعد میری سراغ متن کتاب درسی و بعد میری سراغ تحلیل تست های ابتکاری آزمون های آزمایشی! و این چرخه رو برای هر مبحث تکرار میکنی…. (البته ناگفته نمونه بعد از اتمام چرخه برای هر مبحث، باید از خودت آزمون زماندار هم بگیری تا مهارت مدیریت زمان رو هم بتونی در خودت ایجاد کنی!)

و حالا وقتشه بریم سراغ قدم آخر!

قدم چهارم: افزایش سرعت محاسبات

خیلی از بچه ­ها سوال می­پرسن آیا راهی هست که من یک شبه سرعت محاسباتم چند برابر بشه؟ آیا تکنیکی وجود داره که من باهاشون بتونم هر محاسباتی رو به سریع حل کنم؟

در جواب باید بهت بگم محاسبات یک مهارته و مثل هر مهارت دیگه ای با تکرار به دست میاد. البته این حرف من به این معنی نیست که تکنیک یا راهکاری برای افزایش سرعت محاسبات شیمی وجود نداره، بلکه برعکس. اگر هوشمند باشی می تونی با یادگیری یه سری از موارد ساده، سرعت محاسبات شیمی ات رو چندین برابر کنی. برای مثال من توی یکی از آموزش های سایتم 5 تا از این موارد کاربردی رو رایگان گفتم. (بعد از مطالعه این مقاله، آموزش «5 تکنیک محاسبات سریع شیمی» رو توی سایت سرچ کن و ببین تا متوجه بشی منظورم چیه.)

تا این جای کار من اومدم چهار تا قدم طلایی رو که برای یادگیری اصولی شیمی نیاز داری به طور کامل بهت گفتم، اگر تیز باشی ساده ازشون نمیگذری. فقط کافیه اون ها رو «به درستی» طبق چیزی که گفتم اجرا کنی. برای اون دسته از عزیزانی که به آموزش های من علاقه مند هستن میخوام بگم تمام این چهار قدم طلایی به طور کامل توی دوره نخبگان شیمی اجرا شده تا دیگه دغدغه ای از این بابت اجرای این موارد نداشته باشی و بدون آزمون و خطا بتونی بهترین نتیجه رو توی شیمی بگیری… اگر کنکوری هستی و قصد داری بدون آزمون و خطا این چند ماهی که تا کنکور باقی مونده رو عالی مدیریت کنی و یا اگر دهمی و یازدهمی هستی و میخوای عالی ترین نتیجه رو توی درصد شیمیت بگیری بهت توصیه می کنم توضیحات مربوط به دوره نخبگان شیمی رو از بخش محصولات سایت ببین و اگر خواستی به جمع ما ملحق شو. چون من به این دوره ایمان 100 در 100 دارم و با ایمان میگم این دوره تو رو از هر کلاس و یا آموزشی توی شیمی بی نیاز می کنه (قطعا اینو از آموزش های رایگان سایت میتونی متوجه بشی!).

امیدوارم همیشه در مسیر آسانی ها قرار بگیری و چرخ زندگی برات روون بچرخه… فعلاً

سرور اروپا

توجه: چنانچه تاکنون حساب کاربری نساخته اید، روی فرم ثبت نام کلیک کنید و چنانچه قبلاً حساب کاربری ساختید، روی فرم ورود کلیک نمایید.

*لطفا از ارسال پیام های زیر خودداری کنید:

عکس رسید رو باید همینجا بفرستم؟

قیمت دوره چقدره؟

نحوه ثبت نام چطوریه؟

تا کی می تونم از تخفیف ها استفاده کنم؟

و کلاً هر سوالی که در بخش محصولات سایت پاسخ داده شده است!

پس لطفا وقت بگذارید و توضیحات محصولات سایت را کامل بخوانید. با احترام فراوان: شهاب دانش

آیدی پشتیبانی تلگرام: nokhbeganchem_support

آیدی پشتیبانی سروش: nokhbeganchem_support

پاسخگویی پیامکی : 09029875156 (فقط پیامک بدهید)

پاسخگویی در بخش تلگرام و سروش پلاس همه روزه و حتی روزهای تعطیل نیز انجام می شود.

توجه : آخرین بروزرسانی و بازبینی قیمت ها براساس هفته اول مهر 1403 می باشد و به زودی قیمت دوره ها افزایش خواهد یافت