توجه مهم : این بخش هیچ ارتباطی با دوره نخبگان شیمی ندارد و تنها جنبه تعاملی برای اعضای سایت را دارد (یعنی بخشی از محتوای نوشتاری رایگان سایت می باشد)
شرایط پاسخگویی به سوالات:
1- برای پرسیدن سوالتان لطفا در بخش «ورود یا عضویت» اطلاعات کاربری خود را وارد کرده و سپس مجددا به این صفحه مراجعه نمایید تا بتوانید سوالتان را بپرسید.
2- با کمال احترام به سوالات درسی تکراری پاسخ داده نخواهد شد، بنابراین لطفا قبل از پرسیدن سوال ارزشمندتان ، به سوالاتی که سایر دوستان پرسیده اند توجه کنید.
3- پاسخ خیلی از سوالات کوتاه ، در ویدیوهای آموزشی رایگان سایت قرار گرفته است. در صورتی که پاسخ سوالتان در داخل ویدیوهای آموزشی وجود داشته باشد، به آن سوال نیز پاسخ داده نخواهد شد. پس لطفا قبل از پرسش، ویدیوهای آموزشی رایگان سایت را مشاهده کنید.
4- سوالات که جنبه تخصصی داشته باشد و مربوط به محتوای دوره پیشرفته نخبگان شیمی باشد، پاسخ داده نخواهد شد (به احترام شرکت کنندگان این دوره)
5- به سوالات محاسباتی نیز پاسخ داده نمیشود اما نکات مربوط به حل مسائل پاسخ داده خواهد شد.
با تشکر از شما دوست ارزشمندمان…
لطفا سوال خود را در کادر زیر بنویسید، در صورتی که سوالتان شرایط بالا را داشته باشد پس از 24 الی 48 ساعت آینده به آن پاسخ داده خواهد شد.
توجه : سوالات شما پس از تایید، منتشر خواهد شد
برای اینکه در این صفحه، نظر خود را ثبت کنید و یا سوالتان را بپرسید ابتدا باید وارد حساب کاربریتان شوید. در صورتی که حساب کاربری ندارید در سایت عضو شوید. جهت ثبت نام یا ورود اینجا کلیک کنید
2. شبه فلزات آنیون می دهند یا کاتیون؟
3. ظرفیت نیکل برای فرمول نویسی
5. تفاوت بین فرمول شیمیایی،فرمول مولکولی،فرمول ساختاری و فرمول تجربی
6. منظور از «چند عنصر جدول تناوبی به زیر لایه s ختم شده» چیست؟
7. دمای کلوین و سانتی گراد در یکای ظرفیت گرمایی ویژه
8. جمله عمومی ظرفیت زیر لایه ها(حداکثر تعداد الکترون ها در هر زیرلایه)
9. تعیین شمار پیوندهای دوگانه در ترکیبات بزرگ
10. آرایش الکترون-نقطه ای برای گروه 12
11. تفاوت یونش با انحلال مولکولی و یونی
13. تغییر رسانایی آب پس از اضافه شدن حل شونده
14. برابر شدن سرعت رفت و برگشت در واکنش های تعادلی
15. آیا پیوند های دوگانه و سه گانه گروه عاملی محسوب می شوند؟
17. علت قرار گیری هلیم در گروه 18
18. ثابت تعادل برای اسیدها و بازهای قوی
19. حجم مولی ۲۲/۴L برای شرایط STP و غیرSTP
20. علت بیشتر بودن واکنش پذیری Zn از Fe
21. عدم استفاده از پیشوند یونانی برای برخی ترکیبات مولکولی
22. مواد جامد و مایع چرا حجم مولی ندارند؟
23. خواص شیمیایی عنصرها در هر گروه یکسان است یا مشابه؟
24. تیغه فلزی کاتد چگونه می تواند الکترون بگیرد؟
25. تفاوت پیوند کووالانسی، واندروالسی و هیدروژنی
26. پیوند چهارگانه در مولکول دواتمی کربن
27. نقشه پتانسیل الکتروستاتیکی
29. استثنا در فرمول عمومی کتون ها و سایر گروه های عاملی
31. معنای جابه جا شدن تعادل به چپ یا راست
34. فرمول ترکیبات هیدروژن دار گروه ۱۶
35. تفاوت جرم اتمی میانگین به دست اومده توسط ما با جرم اتمی میانگین در جدول تناوبی
36. نحوه بدست آوردن سریع تعداد الکترون های اشتراکی و پیوند ها در یک ترکیب
37. مقایسه خصلت فلزی در گروه ها و دوره های مختلف
38. شماره گذاری آلکان های شاخه دار
39. حجم مولی گاز ها در مسائل استوکیومتری
40. موازنه نبودن برخی واکنش ها
41. پیش نیازهای فصل 1 شیمی دوازدهم
42. آیا همه مولکول های آلی، دو بخش قطبی و ناقطبی دارند؟
43. منظور از حل شدن بخش قطبی صابون در آب
44. مسائل استوکیومتری با دو بازده درصدی
45. واکنش SO3 + H2O چه قاعده ای دارد؟
سلام استاد.
امروز امتحان شیمی داشتم و یکی از سولات اینطوری مطرح شده بود:
آرایش الکترونی عنصری از دوره ۳ که در ساختار لوئیس خود دو الکترون جفت نشده دارد،و میتواند الکترون به اشتراک بگذارد و الکترون انتقال دهد را رسم کنید.
سوال من اینه که به جز آلمینیوم،مگه عنصر دیگه ای هم داریم که میتونه هم الکترون به اشتراک بگذاره و هم الکترون بده؟
سلام به شما دوست خوبم
سوال خیلی خوبی پرسیدید.
سوال شما به صورت ویدیویی ضبط شد و در سایت منتشر شد.
برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید
موفق باشید
سلام وقت بخیر .خسته نباشید
یه سوال داشتم ممنون میشم جواب بدید❤️ خیلی مهمه👇👇
اگر در یک عنصر فقط تعداد پروتون رو داشته باشیم
الکترون و نوترون رو چگونه به دست بیاریم؟
سلام به شما دوست گرامی.
چون گفتید عنصر، به این معنیه که تعداد پروتون با الکترون برابره. یعنی با داشتن تعداد پروتون، تعداد الکترون به راحتی به دست میاد.
اما در رابطه تعداد نوترون هیچ اظهار نظری نمیشه کرد. چون اطلاعات مسئله کافی نیست. یا باید در کنار تعداد پروتون، عدد جرمی هم به ما داده بشه یا باید اختلاف تعداد پروتون و نوترون رو به ما بده. اگر عدد جرمی رو به ما داد، تعداد نوترون میشه اختلاف عددجرمی و تعداد پروتون. و اگر اختلاف تعداد پروتون و نوترون رو به ما بده، اون موقع کافیه اون مقدار اختلافی که به ما داده رو با تعداد پروتون جمع کنیم تا تعداد نوترون به دست بیاد. چون تعداد نوترون یا با پروتون برابره یا بیشتر از تعداد پروتونه. برای اینکه این مطلب رو بهتر درک کنید اینجا کلیک کنید
موفق باشید
سلام خسته نباشید وقتتون بخیر ببخشید تفاوت میان آخرین زیرلایه ای که از الکترون پر میشود با بیرونی ترین زیرلایه ای که از الکترون اشغال میشود چیست
ممنون مرسی
سلام به شما دوست گرامی
منظور از آخرین زیرلایه ای که از الکترون اشغال میشه، این هست که به ترتیب پرشدن زیرلایه ها به ترتیب اصل آفبا توجه کنیم. مثلا توی عنصرهای واسطه تناوب چهارم، طبق ترتیب اصل آفبا، زیرلایه 4s زودتر از زیرلایه 3d پر میشه. یعنی زیرلایه 3d آخرین زیرلایه ای هست که براساس ترتیب اصل آفبا توسط الکترون اشغال میشه.
اما اگر خواسته سوال، بیرونی ترین زیرلایه ای باشه که توسط الکترون اشغال میشه، این بار دیگه کاری به ترتیب اصل آفبا نداریم. بلکه باید به ترتیب آرایش الکترونی یعنی ترتیب ضرایب توجه کنیم. در مثال بالا، در یک عنصر واسطه تناوب چهارم ، زیرلایه 4s نسبت به 3d بیرونی ترین زیرلایه محسوب میشه. چون ضریب بزرگتری داره.
برای اینکه این موضوع رو بهتر درک کنید و به صورت ویدیویی پاسخ این سوال رو ببینید، اینجا کلیک کنید
موفق باشید
سلام
توی یک سوال چند موردی IQ جامع یک موردش گفته بود که “مواد یونی در مقایسه با مواد مولکولی در گستره دمایی بیشتری به حالت مایع باقی میمانند ”
این رو درست گرفت ولی دلیلش رو نگفت..دلیلش رو میشه بفرمایید ؟
با سلام. این سوال به صورت تخصصی مربوط به محتوای فصل سوم شیمی دوازدهم از دوره نخبگان شیمی هست. می تونید دوره نخبگان شیمی دوازدهم رو تهیه کنید و پاسخ سوالتون رو واضح و صریح دریافت کنید.
موفق باشید
درود
چرا ادعا می شود که در سلول گالوانی در صورت حذف دیواره ی متخلخل اختلاف پتانسیل از بین نمی رود و فقط نمی توان آن را اندازه گیری کرد
سلام.
نقش دیواره متخلخل، جلوگیری از مخلوط شدن مستقیم الکترولیت ها باهم و خنثی نگه داشتن محلول هر کدام از نیم سلول هاست تا کاتد به انجام نیم واکنش کاهش ادامه بده و آند هم به انجام نیم واکنش اکسایش ادامه بده. با برداشتن دیواره متخلخل، الکترولیت دو نیم سلول به طور مستقیم با هم مخلوط میشن و بین کاتیون نیم سلول کاتد و تیغه فلزی آند به طور مستقیم واکنش شیمیایی انجام میشه و مستقیما در درون محلول باهم تبادل الکترون انجام میدن و دیگه دلیلی وجود نداره که الکترون از طریق سیم مبادله بشه. و چون الکترون از طریق سیم انتقال پیدا نمیکنه ولت سنج هم عددی رو نشون نمیده.
موفق باشید…
سلام استاد
استاد میشه راهنمایی کنین اگه بخوایم فقط شیمی ۳ رو دقیق بخونیم کدوم مباحث پر بازده هستن که بتونیم حداقل ۵ الی ۸ تا سوال رو درست جواب بدیم؟
استاد متوجه هستم شیمی سوالات ترکیبی داره و باید روی همه مباحث تسلط داشته باشیم ولی با این حال شما نظر احتمالی تون رو لطف میکنین بگین🙏
(رشته ریاضی فیزیک)
با سلام به شما دوست خوبم. قطعا سه فصل اول شیمی دوازدهم.
موفق باشید
سلام وقت تون بخیر ببخشید وقتی بخواهیم سیر نشده بودن یک ترکیب آلی که پیوند های دو گانه اش فقط در کربونیل هایش هست، این ترکیب سیر نشده هست؟ یعنی برای سیر نشده بودن فقط پیوند کربن کربن باید باشه؟
سلام.
ترکیبات آلی که حاوی یک یا چند پیوند دوگانه یا سه گانه بین اتم های کربن هستند، سیرنشده (غیراشباع) محسوب میشن. در واقع سیر شده یا سیر نشده بودن یک ترکیب آلی به پیوندهای کربن – کربن بستگی داره.
موفق باشید…
سلام استاد وقتتون بخیر
تو شیمی یازدهم گفته خصلت فلزی و الکترون دهی از چپ به راست در دوره کاهش پیدا میکنه مثلا روی چون جلو تر و راست تر از مس هست طبق این قاعده باید خصلت فلزی و الکترون دهی کمتری داشته باشه ولی تو شیمی دوازدهم فصل دو گفته الکترون دهی روی از مس بیشتره چه دلیلی داره؟
سلام به شما دوست خوبم. توی شیمی یازدهم، قاعده ای که برای مقایسه خصلت فلزی و نافلزی مطرح شده یه چیز کلی هست و به عنوان یک قاعده همیشگی نمیشه ازش استفاده کرد چون برای همه عنصرها صدق نمی کنه. فرم کامل تر و دقیق تر مقایسه خصلت فلزی یا نافلزی توی فصل دوم شیمی دوازدهم مطرح شده و اونم مربوط میشه به «جدول پتانسیل کاهشی».
طبق قاعده شیمی دوازدهم، هر عنصری که توی جدول پتانسیل کاهشی بالاتر باشه الکترون دهی کمتر و هر عنصری که توی این جدول پایین تر باشه الکترون دهی بیشتری داره. بر طبق این جدول چون «روی» موقعیت پایین تری نسبت به «مس» داره پس الکترون دهی «روی» بیشتره و در نتیجه خصلت فلزیش هم بیشتره.
موفق باشید…